Način pripreme
Napravite testo od maslaca, potrebno je da prosejete brašno, napravite udubljenje i u njega stavite jaje, šećer i hladan maslac, isečen na kockice.
Mešajte rukama dok popuno ne upije maslac i dok ne dobijete mrvice od maslaca. Dodajte 1 supenu kašiku mleka, ponovo mesite i dodajte još 1 supenu kašiku mleka.
Sve sakupite u testo i ostavitu frižideru na 30 minuta, pokrijte folijom.
Napravite krem tako što umutite jaja sa šećerom i izrendanom korom od pomorandže.
Dodajte pavlaku i puding u prahu i mutite dok ne dobijete gustu, kremastu i homogenu smesu.
Operite i očistite jabuke, nakon toga izvadite unutrašnjost, izvadite semenke, nemojte ići do dna. Odozdo jabuka treba da bude cela.
Nakon toga ih oljuštite i obilno namažite sokom od pomorandže. To će sprečiti da potamne,
Uzmite hladno testo i razvucite ga na okruglu koru, veću od prečnika pleha u kome ćete peći. To je potrebno da biste mogli da pokrijte testo i deo ivica pleha.
Koristite okrugao kalup sa ivicama koje se skidaju, prečnika 26 cm. Namažite ga maslacem i stavite koru od tesa, rukama pažljivo pritiskajte i razvucite po ivcama, Obiikujte ivicu visine 2-3 cm.
Unutra poređajte jabuke uspravno, na rastojanju jedna od druge i sipajte pripremljeni krem, koji treba da stavite i unutra u izvađenu deo jabuka.
Stavite u rernu na 180 steepni 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Ostavite da se dobro ohladi, skinite ivice kalupa i pospite šećerom u prahu.