Način pripreme
Jagnjeći but isecite na porcije, posolite, stavite u veliki pleh. Dodajte nekoliko zrna bibera i cele strukove sveže ili suve nane. Sipajte vodu, polovinu ulja, uvijte u foliju i stavite da se peče dok ne bude gotovo.
Pečenu jagnjetinu odvojite u drugu posudu. U plehu treba da ostane pečeni bujon. Jagnjeći komplet skuvajte i isecite na sitne kockice. Stavite ih u pleh.
Pečurke operite, ocedite i isecite na žilijen. Stavite u tiganj i ispržite sa malo ulja i soli. Dodajte i njih u pleh.
Crni luk, oljušten i sitno iseckan, zajedno sa peršunom, malo propržite, dodajte pirinač, maslac i pržite dok ne postane providan. Pospite malo soli i bibeta. Stavite zaprženi pirinač u zajednički pleh. Sipajte toplu vodu u odnostu 1:3 - uzmite i obzir gramažu pečenog bujona.
Pospite čubrom, probajte koliko je slano i uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.
Izvadite pleh iz rerne, pažljivo promešajte iznutrice drvenom kašikom i odozgo poređajte pečeno meso. Servirajte toplo.