Način pripreme
Potopite pasulj u hladnu vodu i ostavite ga na jednu noć da nabubri. Sledećeg dana ga operite i stavite u šerpu da vri. Prospite prvu vodu.
Sipajte toplu vodu i ponovo stavite da vri. Kad provri, sipajte ulje, dodajte sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i paprike, sitno iseckane.
Stavite i celu suvu papriku i jednu ljutu papriku u pasulj.
Smanjite vatru i ostavite da se krčka poklopljeno. Kad se skuva, dodajte paradajz, a so - na kraju.
Napravite zapršku - sitno iseckajte jednu glavicu luka, zarpžite u ulju, dodajte dimljenu i ljutu alevu papriku, brašno i pazite da ne zagori, da se ukus janije ne bi pokvario.
Sipajte 1 kutlaču kuvanog pasulja u zapršku i sipajte ponovo u šerpu da se krčka još 5-10 minuta.
Zapecite suvu ljutu papriku i stavite je u jelo. Kad se ohladi, iseckajte mentu i nanu i pospite janiju.
Naeka vam je ukusno!
Sipajte piće i jedite meze da biste ublažili ljutinu!