Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira

Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira
Fotografije: Maria Simova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Šnicle za gladnike - jedite i neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 1 kg, svinjske
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 3 - 4 supene kašike
  • voda - 150 ml, topla
  • topljeni sir - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro osušite šnicle, stavite ih u veliku posudu.

Sameljite luk u blenderu u dodajte ga u njih, promešajte dobro i utrljajte luk u meso.

U tiganju ugrejte ulje na jakoj vatri, poređajte šnicle u njega, i pržite sa obe strane minut, samo da se zapečate.

Poređajte snicle u pleh, posolite po ukusu i pospite biberom.

U isti tiganj dodajte sveže mleko i topljeni sir, isečen na male komade. Uz neprestano mešanje u njih sipajte toplu vodu u etapama, dok se sir potpuno ne rastopi, i dok ne dobijete glatku i tečnu smesu.

Pospite sos biberom, ali nemojte soliti, zato što je sir dovoljno slan.

Prelijte šnicle sosom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 160 stepeni, pecite 20 minuta. Nakon 20 minuta servirajte najnežnije i najukusnije šnicle vašim bližnjim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: