Neverovatno ukusan preliveni kolač za vaš čaj

07/02/2018
"Već imate razlog da pijete čaj bar pet puta na dan "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano524
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • ulje - 150 ml
  • vanilin šećer - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 200 g
  • sirup
  • voda - 150 ml
  • šećer - 80 g
  • limun - 0.5 komada
  • glazura
  • šećer u prahu - 150 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
  • kora od limuna - 1 supena kašika, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa prstohvatom soli na čvrst sneg, ostavite ih sa strane.

U žumanca dodajte šećer i vanilin šećer, mutite dok ne pobeli smesa. Dodajte ulje i pavlaku i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Posejte brašno i dodajte prašak za pecivo u njega, pomešajte sa smesom od žumanaca i promešajte.

U njih postepeno dodajte smesu od belanaca, mešajte u jednom pravcu spatulom. Namažite kalup za kuglof sa malo maslaca i sipajte smesu u njega, oblikujte. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite na rešetku da se ohladi.

Za to vreme pripremite sirup, pomešajte vodu, šećer, limun i kuvajte oko 2 minuta. Toplim prelivom i uz pomoć četke prelijte ceo kolač.

Pripremite glazuru tako što pomešae šećer u prahu, sok od limuna, izrendanu koru limuna i pavlaku, dobro promešajte.

Sipajte smesu u najlon kesu, isecite rupicu u jednom uglu i stavljate smesu u cik-cak preko hladnog kolača.

Dobijate neverovatan kolač za čaj - vlažan, mekan i sa notom citrusa.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar