Čupave ćuftice od krompira i tikvica sa sosom

11/02/2018
"Čupave ili ne - poješće se do poslednjeg zalogaja, a vi zapišite recept "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 649
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kuvani krompir - 5 - 6 komada
  • tikvica - 1 komad, srednja
  • luk - 1 komad, mala glavica
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun
  • origano
  • prezle - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • majonez - 1 - 2 supene kašike
  • beli luk - 4 - 5 komada, čenovi
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir, ocedite i izrendajte u posudu. Dodajte izrendanu tikvicu, dva sveža jajeta, prezle, origano, peršun i začinite po ukusu solju i biberom.

Promešajte dobro, treba da dobijete gustu smesu.

Ugrejte ulje u tiganju, kašikom uzmite od smese i viljuškom skinite u tiganj, odozgo malo pritisnite. Neka budu čupave, nije potrebno da budu idealne, zato ih samo nepažljivo stavite i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvadite ih na salvetu da upije višak masti i prebacite na tanjir.

U posudi pomešajte sastojke za sos i dobro promešajte.

Servirajte tople ukusne ćuftice potopljene u sos od belog luka.

Odlično ukusno jelo, jedeš i hoćeš još :)))slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar