Način pripreme
Lepo operite krompir, nemojte ga ljuštiti, namažite uljem. Uvijte u alu foliju i pecite krompir na 190 stepeni oko sat vremena ili dok ne omekša.
Kad ga odvojete, treba kožica da se odvaja i nabubrila je.
Brokoli, odvojen na ružice, možete takođe da ga namažete, posolite i uviete u foliju, tako će se ispeći pored krompira, ali na pola vremena ih izvadite (uvijte u posebnu foliju i izvadite kad bude gotov).
Druga varijanta je da skuvate i ostavite da se malo ohladi.
Za to vreme uključite rernu na funkciju gril.
Napravite kao poklopac na krompiru, izvadite unutrašnjost da dobijete šupljinu.
Stavite brokoli u blender. Dodajte veći deo sira čedar (nije važno da li je svetao ili narandžasti čedar), bosiljak, unutrašnjost krompira, malo soli i biber po ukusu.
Uključite aparat da samelje sastojke, ne treba da dobijemo kašu.
Namažite svaki krompir unutra obilno sa maslacem. Stavite nadev, oblikujte kupolu. Stavite odozgo komad čedar sira i stavite u rernu punjeni krompir.
Servirajte krompir punjen brokolijem i čedar sirom uz svežu salatu i omiljeni sos.
Prijatno!