Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir punjen brokolijem i čedar sirom

Krompir punjen brokolijem i čedar sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krompir punjen brokolijem i čedar sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
3
"Pecite na funkciji gril dok se sir ne rastopi i dok ne dobije lepu boju. Sevirajte omiljene krompire uz svežu salatu i omiljeni sos."

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, srednje veličine
  • brokoli - 300 g
  • čedar - 120 g
  • kravlji maslac - oko 2 supene kašike, mekani
  • ulje - za premazivanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bosiljak - 2 grančice, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite krompir, nemojte ga ljuštiti, namažite uljem. Uvijte u alu foliju i pecite krompir na 190 stepeni oko sat vremena ili dok ne omekša.

Kad ga odvojete, treba kožica da se odvaja i nabubrila je.

Brokoli, odvojen na ružice, možete takođe da ga namažete, posolite i uviete u foliju, tako će se ispeći pored krompira, ali na pola vremena ih izvadite (uvijte u posebnu foliju i izvadite kad bude gotov).

Druga varijanta je da skuvate i ostavite da se malo ohladi.

Za to vreme uključite rernu na funkciju gril.

Napravite kao poklopac na krompiru, izvadite unutrašnjost da dobijete šupljinu.

Stavite brokoli u blender. Dodajte veći deo sira čedar (nije važno da li je svetao ili narandžasti čedar), bosiljak, unutrašnjost krompira, malo soli i biber po ukusu.

Uključite aparat da samelje sastojke, ne treba da dobijemo kašu.

Namažite svaki krompir unutra obilno sa maslacem. Stavite nadev, oblikujte kupolu. Stavite odozgo komad čedar sira i stavite u rernu punjeni krompir.

Servirajte krompir punjen brokolijem i čedar sirom uz svežu salatu i omiljeni sos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: