Gusta pileća supa sa pirinčem i prazilukom

Gusta pileća supa sa pirinčem i prazilukom

15/02/2018
"Ovde ovakve supe volimo - gušće i mnogo ukusne"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano610
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 350 g (skuvano i iseckano)
  • praziluk - 1 struk
  • crvena paprika - 1/2 komada + 1/2 zelene
  • pirinač - 1 šolja
  • vegeta - 1 supena kašika
  • majorana - prstohvat
  • kurkuma - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • peršun
  • ulje
  • so
  • zaprška
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U ovoj supi sam koristila gotovo, kuvano i iseckano pileće meso, koje sam zamrznula za dane kada nemam mnogo vremena. Ako nemate, skuvajte malo pilećeg filea ili batak bez kostiju, zavisi kakvo meso volite.

Sitno isecite praziluk sa paprikama i stavite da se dinsta. Potopite pirinač u vodu oko 15 minuta i nakon toga dodajte meso, sipajte toplu vodu, kad provri, dodajte oprani pirinač.

Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, nakon toga zapržite sa umućenim jajima, mlekom i malo brašna.

Kad isključite ringlu, možete je zapržiti nakon 5 minuta, tako što sipate od vrele supe u zapršku, dok se temeprature ne izjednače, onda sipate u šerpu.

Pospite sitno iseckanim peršunom.

Probajte ovu ukusnu supu sa pirinčem i prazilukom tokom hladnih, zimskih dana, veoma je dobra kod prehlade i gripa.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar