Način pripreme
1. Isecite luk na sitno i zapržite ga u maslacu i polovini maslinovog ulja. Kada omekša i počne da se karamelizuje stavite očišćene i na sitno isečene pečurke i dva čena belog luka, takođe usitnjena.
2. Mešajte 1-2 minuta i sipajte brašno da se zaprži i ono. Ako je potrebno smanjite vatru, da ne zagori po dnu i dodajte i preostalo maslinovo ulje.
3. Sipajte vodu ili bujon i ostavite da se krčka 10-15 minuta.
4. Sipajte sveže mleko, druga dva čena belog luka, fino narendana ili gnječena. Začinite začinima i solju i ostavite čorbicu da provri. Tada stavite sitne makarone i kuvajte toliko koliko je ukazano na pakovanju.
Ako je potrebno, razredite sa još tečnosti.
5. Servirajte toplu čorbu od pečurka, posutu sa još aromatične majčine dušice.
Prijatno! Turska čorba od pečuraka je gotova.