Način pripreme
Krompir, tikvicu i šargarepu oljuštite spravom za ljuštenje i isecite na velike komade.
Đumbir i celer takođe oljuštite i isecite, ali na manje komade. Glavicu starog luka oljuštite, i ako je mala stavite je celu. ako je velika, isecite je na dva dela. Od praziluka koristite samo beli deo.
U vreli bujon stavite da se kuvaju, krompir, šargarepa, luk, praziluk, đumbir i celer. Kad omekša dodajte i tikvice. Kuvajte supu dok ne omekša svo povrće. Posolite na kraju.
Kad se povrće skuva, procedite ga u đevđiru, sačuvajte bujon. Pasirajte povrće i postepeno dodajte od bujona. Dodajte kravlji maslac, promešajte i ponovo vratite u krem supu na vatru da provri.
Servirajte sa domaće pripremljenim brusketima i ukrasite grančicama sveže mirođije.
Izuzetno aromatična i veoma ukusna!