Krompirići sa parmezanom

26/02/2018
"Mirisni, hrskavi i toliko ukusni da će svi želeti da dođu kod nas u goste, kako bi ih probali "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveni krompir - 6 komada
  • kravlji maslac - 45 g
  • parmezan - 25 g, izrendan
  • beli luk u prahu - 3 g ili 1 kašičica
  • so
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • beli biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompir i isecite ga na tanke kriške kao za čips. Najbolje je da koristite rende. Krompir stavite u posudu.

Posolite, pospite rendanim parmezanom, belim lukom u prahu, suvom majčinom dušicom i biberom. Kravlji maslac ostavite da omekša i takođe dodajte u krompir. Sve dobro promešajte.

Prethodno namažite kalupe za mafine. Uzmite od čipsa i ređajte i svaki kalup kao kupu.

Krompiriće pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Krompirići sa parmezanom su odlično predjelo ili dodatak raznim jelima.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar