Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Krompir paprikaš sa pilećim kožicama

Krompir paprikaš sa pilećim kožicama

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Krompir paprikaš sa pilećim kožicama
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusan paprikaš koji smo naučili od bake, i prenećemo ga svojoj deci"

Potrebni sastojci

  • pileće kožice - 400 - 500 g
  • krompir - 500 g
  • paprike - 2 komada, sveže
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 1 - 2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • bujon - 1 kockica
  • kari
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće kožice, prelijte ih vodom i stavite da se kuvaju 5-10 minuta.

Očistite luk i sitno ga isecite ili izrendajte. Paprike očistite od drški i semenki i isecite na komade. Krompir oljuštite i takođe iseckajte.

Kada kožice malo provre, prospite vodu, ponovo ih operite i sitno iseckajte.

Stavite kožice u šerou, sipajte ulje (2 supene kašike) pospite karijem i biberom po ukusu i pržite, mešajte. Dodajte iseckano povrće.

Pospite alevom paprikom (1 kašičica), brašnom (1-2 kašičice) i izmrvjenu kockicu pilećeg bujona.

Mešajte i sipajte u sastojke 2 i 1/2 il 3 šolje tople vode.

Pospite čubrom po ukusu i kuvajte jelo, kad se zgusne dodajte paradajz pire (1 supenu kašiku) i kuvajte još nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: