Pogača sa nitima sa kiselim mlekom

01/03/2018
"Nije milibrot, ali je sa nitima - šta je to? Razume se, to je najukusnija pogača sa nitima, sa kiselim mlekom "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano513
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • mlaka voda - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - oko 1 kg
  • maslac - 50 g za premazivanje kora
  • semenke - miks
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa polovinom mlake vode, šećerom i malo brašna.

Odvojite jedno žumance za premazivanje, a drugo pomešajte sa kiselim mlekom i preostalim vodom.

Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte dve smese, zamesite lepo glatko testo, pokrijte i ostavite da nadođe.

Gotovo, nadošlo testo podelite na tri jednaka i jedan manji deo, sa kojim ćete oblikovati centar, tačnije visinu pogače. Tri jednaka dela razvijte oklagijom na 3 jednake okrugle kore, namažite maslacem jednu, stavite drugu, ponovo namažite i stavite treću.

Isecite ih na 12 delova, ostavite centar ceo. Svaki list zavrtite u jednu stranu.

Od drugog testa razvucite dve male okrugle kore, namažite ih maslacem i stavite drugu. Isecite na 4 dela, svaki rasecite i provucite oštar vrh odozdo na gore.

Listiće stavite na pogaču odozgo, pokrijte je i ostavite da nadođe, nakon toga je namažite i pecite na 160 stepeni. Pogače sa kiselim mlekom budu veoma mekane i sa nitima, ne mrve se kao hleb.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar