Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ravioli sa spanaćem i rikotom u paradajz sosu

Ravioli sa spanaćem i rikotom u paradajz sosu

Ravioli sa spanaćem i rikotom u paradajz sosu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Nešto ukusno na italijanski način - neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • za raviole
  • brašno - 250 g od tvrde pšenice (semoline)
  • brašno - 50 g, belo
  • jaja - 3 komada, M veličina
  • sastojci za nadev
  • jaja - 1 komad
  • spanać - 200 g, zamrznu ili svež
  • mladi luk - veza
  • beli luk - 2 čena
  • rikota - 125 g sir (pola kutije)
  • parmezan - 50 g izrendan
  • muskantni oraščić - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • za paradajz sos
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz sos - 680 ml
  • bosiljak - šaka
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na radnu površinu sipajte brašno od pšenice i napravite udubljenje. Razbijte jaja i pažljivo ih umutite viljuškom. Napravite lepljivo testo, koje mesite dodajući po malo od belog brašna. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

U tiganju propržite luk i beli luk. Dodajte spanać i sačekajte da omekša. Stavite začine. Skinite sa vatre i razbijte jaje, stavite rikotu i promešajte. Ostavite da se potpuno ohladi. Izrendajte parmezan.

Izvadite testo iz frižidera i podelite ga na 4 dela. Svako parče provucite kroz mašinu za pastu, prema upustvu na uređaju i do željene debljine.

U plastične kalupe za raviole stavite jedan list od razvijenog testa. Svaku rupu pažljivo pritisnite prstima ka unutra. Dodajte u svako gnezdo po 1 kašičicu nadeva i zatvorite drugim listom testa. Isecite, oblikujte i odvojite gotove raviole.

Napravite sos od paradajza tako što u šerpi propržite luk sa belim lukom. Dodajte paradajz i začine. Sačekajte da voda ispari i isključite ringlu.

U šerpu sa vodom stavite 1 kašičicu soli, i skuvajte raviole. Ne treba im mnogo... za 8-9 minuta su gotovi.

U tanjir poređajte gotove, kuvane raviole, prelijte ih gotovim paradajz sosom i servirajte sa svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: