Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Pljosnata posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje.
Počinje se od zelenog nadeva.
Svi zeleni začini se seku na sitno. Dinstaju se u maslacu u većem tiganju na umerenoj vatri. Sklanjaju se s ringle, hlade se i dodaju se jaja, rikota, suvo grožđe i iseckani orasi. Promeša se.
Začinjava se solju i biberom po ukusu, dodaje se i na sitno rende narendan oraščić.
Kvasac se rastvara u mleku, dodaje se jaje, maslac, so, meša se i dodaje se brašno. Zamesi se meko i elastično testo. Pokriva se i ostavlja da odstoji 15 minuta.
Razvije se u tanak pravougaonik i maže se nadevom. Uvija se u rolat u stavlja se u posudu za pečenje, pokrivenu papirom.
Ostavlja se da raste 20 minuta.
Pre nego što se stavi u rernu, maže se umućenim jajetom.
Peče se na 180 stepeni oko 40-45 minuta.