Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla sa spanaćem i rikotom

Štrudla sa spanaćem i rikotom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Štrudla sa spanaćem i rikotom
Fotografije: marcheva14
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Slana štrudla sa spanaćem i rikotom - kulinarski izazov za gurmane"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • maslac - 50 g
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • jaja - 3 komada
  • rikota - 250 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • orasi - 50 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • Testo
  • maslac - 50 g, istopljen
  • sveže mleko - 120 ml
  • kvasac - 20 g, svež
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 300 g, belo
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Pljosnata posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje.

Počinje se od zelenog nadeva.

Svi zeleni začini se seku na sitno. Dinstaju se u maslacu u većem tiganju na umerenoj vatri. Sklanjaju se s ringle, hlade se i dodaju se jaja, rikota, suvo grožđe i iseckani orasi. Promeša se.

Začinjava se solju i biberom po ukusu, dodaje se i na sitno rende narendan oraščić.

Kvasac se rastvara u mleku, dodaje se jaje, maslac, so, meša se i dodaje se brašno. Zamesi se meko i elastično testo. Pokriva se i ostavlja da odstoji 15 minuta.

Razvije se u tanak pravougaonik i maže se nadevom. Uvija se u rolat u stavlja se u posudu za pečenje, pokrivenu papirom.

Ostavlja se da raste 20 minuta.

Pre nego što se stavi u rernu, maže se umućenim jajetom.

Peče se na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: