Kakao kolač sa glazurom

06/03/2018
"Da li da prvo poližemo glazuru, a posle da pojedemo kolač ili da "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 531
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer 2 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • kakao - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • za glazuru
  • maslac - 120 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • voda - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i dodajemo ulje.

Kiselo mleko pomešamo sa sodom da se aktivira i dodajemo i njega.

Brašno i kakao prosjemo i takođe pomešamo sa smesom. Vanilu takođe.

Stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni i pečemo 25-30 minuta.

Čačkalicom proveravamo da li je gotovo.

Kad se ispeče vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.

Za to vreme pravimo glazuru. Pomešamo šećer i kakao sa vodom i ugrevamo. Dodajemo i maslac dok se potpuno ne rastopi.

Isečemo hladan kolač na romboide i prelivamo ga toplom glazurom.

Tako se po komadima i sa strane sliva glazura i izgleda veoma apetitno kad se servira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar