Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Prolećna janija sa želucima

Prolećna janija sa želucima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Prolećna janija sa želucima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Retro predlog za obožavaoce lakih janija"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • mladi luk - 2 veze
  • paradajz - 220 g iz konzerve
  • pileći bujon - 400 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno očistimo želuce, stavljamo ih u vodu i kuvamo dok ne omekšaju.

Ocedimo ih i ostavljamo bujon sa strane.

U posudu stavljamo masti i dodajemo želuce, pržimo oko 5-8 minuta.

Dodajemo očišćen i iseckan luk.

Nakon 3-4 minuta pospemo biberom i odmah nakon toga sipamo sok od paradajza i sačuvani bujon.

Janiju sa želucima začinimo vegetom.

Ostavimo da se krčka 10-15 mnuta, nakon toga je zgusnemo sa malo brašna, pomešanog sa vodom.

Prolećnu janiju sa želucima rasporedimo na tanjire i serviramo dok je još topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: