Medenjaci sa čokoladnom glazurom

17/03/2018
"Naši medenjaci su najbolji, zato što su sa čokoladom "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano367
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte med, mleko, mast, brašno, prethodno prosejano sa praškom za pecivo, karanfilić, sok i koru od limuna, i zamesite glatko testo. Ostavite testo 4 sata na toplom da nadođe.

Razvucite tanak list, debljine oko 0.5 cm i isecite oblike po želji. Medenjake pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi i ostavite da se ohlade.

Izmrvie bademe. Rastopite čokoladu i maslac na pari i pomešajte ih sa mrvljenim bademima. Medenjake skroz ili na pola potopite u čokoladnu glazuru i ostavite na rešetku da se glazura stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar