Tikvice punjene sirom i kačkavaljem

Tikvice punjene sirom i kačkavaljem
Fotografije: Zoya Raicheva
1 / 2
19/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"I samo kada se setimo koliko su ukusne, odmah poželimo da imamo bar dva stomaka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo jaja i promešamo ih, dodajemo sir (izgnječen), začine po ukusu i čeri paradajz, sitno iseckan.

Nakon toga, oprene i očišene tikvice prepolovimo i izvadimo unutrašnjost da izgledaju kao čamci.

Izgnječimo deo unutrašnjosti tikvica i stavljamo ih u posudu, u ostale sastojke, nakon toga ih punimo. Tikvice poređamo u namazan upleh i sipamo sva prsta vode.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. 5 minuta pre nego što ih izvadimo, pospemo kačkavaljem.

Prijatno! ☺

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: