Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina u marinadi iz rerne

Piletina u marinadi iz rerne

ZoriZori
Guru
7272345k206
Piletina u marinadi iz rerne
Fotografije: Zori
2 / 5
19/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Nije teško da pripremiš savršenu piletinu, kada ti mi damo pravi recept"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1.5 kg
  • slačica - 1 kašičica, mlevena
  • med - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 5 supenih kašika
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • soja sos - 3 supene kašike, taman
  • sos vorčester - 1 supena kašika
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, krupnije samlevena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • pivo - 250 ml
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • krompir - 2 - 3 komada
  • paprike - 2 komada, zelene
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće batake, operite i ostavite u đevđiru da se ocede.

U dubokoj posudi pomešajte začine (slačicu, đumbir, beli luk, biber i ljutu alevu papruku) med, jabukovo sirće, paradajz pire, sos vorčester i soja sos.

Glavicu luka izrendajte i kroz gazu iscedite sok, takođe ga dodajte u marinadu.

Probajte marindau, da izbalansirate po ukusu odnost slatko-kiselo-pikantno.

Potopite batake u marinadu i ostavite na hladnom bar sat vremena, ali što više, to bolje.

Krompir i šargarepu oljuštite i isecite. Prebacite u kesu za pečenje. Dodajte maslinovo ulje i pivo.

Batake takođe prebacite u kesu za pečenje, na dno sipajte jednu šolju vode. Čačkalicom napravite rupica na 2-3 mesta na gornjem delu kese, da se ne naduva prilikom pečenja.

Pleh prebacite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni (na srednju rešetku i uključite ventilator), jelo pecite oko 1 i 20 minuta.

Ovako pripljemljenu pečenu piletinu rasporedite na porcije, ukrasite pečeno-dinstanim povrćem i ukrasite kriškama zelene paprike.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: