Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina i povrće iz rerne

Piletina i povrće iz rerne

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Piletina i povrće iz rerne
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Predlog za ručak je tu, a izbor pića ostavljamo vama"

Potrebni sastojci

  • pileći karabatak - 2 komada
  • pileći batak - 2 komada
  • pileća krilca - 2 komada
  • so - po ukusu
  • svinjska mast - domaća po potrebi
  • biber - po ukusu
  • suvi začin - po ukusu
  • crvena paprika - 1 komad, sveža
  • paradajz - 2 komada
  • mlad luk - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • voda - 100 ml
  • šargarepa - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Batake, krilca i karabatake posoliti po ukusu i dodati biber, takođe po ukusu.

Jednu kašiku svinjske masti staviti u tiganj, zagrejati, dodati batake, karabatake i krilca, te ih propržiti sa obe strane dok ne porumene.

Prženu piletinu odložiti na tanjir.

Na istoj masnoći upržiti sitno seckan mlad luk i seckanu šargarepu.

Paradajz oljuštiti, iseckati i dodati u tiganj sa lukom i šargarepom i kratko propržiti.

Umešati oljušten, opran i sitno seckan krompir, opranu i iseckanu papriku te dodati so, biber, sivi začin, uliti vodu i izmešati.

Upržiti desetak minuta.

Pleh premazati svinjskom mašću i izručiti pripremljeno povrće.

Preko rasporediti batake, karabatake i krilca.

Prekriti alu-folijom i peći 30 minuta na 200 stepeni.

Zatim ukloniti foliju i peći još 20 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se kratko prohladi.

Piletinu i povrće iz rerne poslužiti uz sezonsku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: