Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Domaća seoska pogača bez kvasca

Domaća seoska pogača bez kvasca

Domaća seoska pogača bez kvasca
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ne postoji ništa ukusnije od domaćeg, zato što se pravi sa pravim sastojcima, bez kvasca i bez konzervanasa"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja + još malo za mešnju
  • kiselo mleko - 125 g
  • jaja - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom.

U posudu stavite sve sastojke i zamesite glatko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta.

Razvucite testo i stavite u pleh, obložite ga papirom za pečenje.

Izbušite viljuškom da odstoji 30-40 minuta.

Ugrejte rernu na 250 stepeni i pecite 7-8 minuta, nemojte da smanjujete temperaturu.

Smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: