Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Brokoli i karfiol sa bešamel prelivom iz rerne

Brokoli i karfiol sa bešamel prelivom iz rerne

Brokoli i karfiol sa bešamel prelivom iz rerne
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Brokoli ne vole samo oni koji nikada nisu probali naš brokoli i karfiol sa bešamel prelivom"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1/2 glavice
  • karfiol - 1/2 glavice
  • za bešamel
  • maslac - 1 kockica
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • sveže mleko
  • so
  • muskantni oraščić
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite karfiol i brokoli na ružice. Blanširajte 5-7 minuta u vreloj, posoljenoj vodi. Izvadite i ocedite. Stavite u pleh.

Napravite bešamel tako što ugrejete mast. Dodajte brašno i propržite. Razredite sa svežim hladnim mlekom (namerno vam ne dajemo količinu, zato što možda želite ređi ili gušći, sami odlučite).

Dodajte začine i isključite.

Isecite nekoliko komadića maslaca na povrće i prelijte bešamel sosom.

Pecite dok ne bude gotovo, pet minuta pre nego što isključite pospite kačkavaljem i vratite u rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: