Pečena jagnjetina sa mladim lukom

23/03/2018
"Kada nam neko kaže kulinarska klasika, odmah pomislimo na pečenu jagnjetinu sa mladim lukom "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano471
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1.5 kg
  • mladi luk - 2 veze
  • nana - 1 veza sveža ili 6 strukova
  • biber - 1 supena kašika
  • beli biber - prstohvat u prahu
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na velike porcije i lepo ih natrljajte alevom paprikom, solju i uljem. Posipite iseckanom nanom i ostavite tako da odstoji oko 20 minuta da se začini.

Za to vreme isecite luk i sipajte ga u tanjir ili pleh, prelijte sa malo ulja, pospite alevom paprikom, belim biberm i solju.

Odozgo stavite porcije jagnjetine i sipajte vodu, ali ne mnogo (da se meso ne pokvasi mnogo).

Pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče u umerenoj rerni na 180-200 stepeni.

Ako želite nakon jednog sata možete skinuti foliju i posuti sa malo pirinča, ako ne, ostavite pleh pokriven folijom i samo na kraju skinite i pecite oko 5 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar