Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Teletina sa graškom u vatrostalnoj činiji

Teletina sa graškom u vatrostalnoj činiji

Teletina sa graškom u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ako vam neko kaže da ne voli teletinu sa graškom, znači da je prosto do sada nije probao"

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g, zamrznut
  • luk - 1 komad
  • teleće meso - 300 g, u kockicama
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica
  • belo vino - 1 šoljica
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i skuvajte ga u ekspres loncu za pola sata. Izvadite iz lonca i odvojte zajedno sa bujonom.

U istoj šerpi propržite luk, šargarepu, beli luk i celer, sitno iseckane.

Dodajte grašak, a ubrzo nakon toga i brašno.

Propržite na kratko i stavite paradajze.

Sipajte vino i bujon. Dodajte začine i vratite meso u janiju sa graškom.

Poklopite i kuvajte 10 minuta grašak sa mesom.

Otvorite i prebacite u vatrostalnu činiju.

Stavite u zagrejanu rernu na 200°C i pecite otprilike 40-50 minuta.

Isključite i odmah servirajte teletinu sa graškom u vatrostalnoj činiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: