Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Brzi pljosnati hleb bez mešenja

Brzi pljosnati hleb bez mešenja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Brzi pljosnati hleb bez mešenja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ko je gladan, često nema vremena da čeka da testo naraste i upravo zbog tih, veoma gladnih, evo recepta - brzo, lako i veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 370 ml
  • so - 2 kašičice
  • kvasac - 12 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu prosejte brašno. Dodajte toplu vodu sa rastvorenim kvascem i jednu kašičicu meda. Počnite da mešate drvenom kašikom.

Kada se testo ujednači dodajte 2 kašičice soli i promešajte.

Testo stavite u brašnom posutu posudu. Pokrijte posudu providnom folijom i krpom. Ostavite na toplom dok testo ne udvostruči zapreminu. Veliki pleh obložite papirom za pečenje.

Pospite malo brašna preko papira i bukvalno sipajte testo u sredinu pleha. Podelite ga na 2 ili 3 dela.

Hleb ne ostavljajte da ponovo naraste. Odmah nakon što ste podelili testo pospite ga obilno brašnom.

Pecite na 230 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta. Hleb možete da pečete i u šerpi prečnika 24 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: