Jolini ekleri

Jolini ekleri
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Nećete naći ukusnije eklere od ovih Jolinih, a i zašto biste tražili"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 4 supene kašike
  • šećer - 5 supenih kašika
  • žumanca - 2 komada
  • limun - izrendana kora od 1/2 limuna
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite šerpu i stavite vdu, maslac, šećer i so da provri. Skinite sa vatre i dodajte brašno odjednom.

Mešajte energično dok testo ne počne da se odvaja od šerpe i postane glatko i elastično. Vratite na vatru dok ne dobijete beli sloj na dnu.

Ostavite da se ohladi i dodajte jedno po jedno jaje. Mutite mikserom dok ih smesa ne upije.

Obložite pleh papirom za pečenje. Uzmite malu kašiku i napravite male eklere.

Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Napunite ih po želji sa domaćim kremom od jaja, krem bruleom ili skrobom od vanile.

Izvor: Joli

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: