Jagnjeća plećka iz rerne sa mladim lukom

29/03/2018
"Jagnjetini nisu potrebni komplikovani recepti, nego samo mladi luk i vaš merak "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • mladi luk - 2 veze
  • pirinač - 1 šolja, po želji
  • nana - 6 strukova
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • čorbadžijske paprike - po želji
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite plećku, ako je velika, isecite je na krupnije komade.

Lepo natrljajte meso alevom paprikom, solju i nanom. Luk sitno iseckajte sa nanom, i sipajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh.

Stavite plećku ili isečene delove mesa, pospite alevom paprikom i sipajte vodu, oko 2 šolje.

Po želji možete dodati pirinač i čorbadžijske paprike.

Poklopite i pecite dok ne bude gotovo, u umereno ugrejanoj rerni, oko 2 sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar