Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel u kalupu za kuglof

Krem karamel u kalupu za kuglof

Krem karamel u kalupu za kuglof
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Kada stvarno voliš krem karamel, nije ti dovoljna jedna posudica, zato smo ga napravili u kalupu za kuglof"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 8 supenih kašika
  • za karamel
  • šećer - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte šećer direktno u kalupu za kuglof i ostavite da se ohladi.

U posudi umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera. Sipajte smesu u kalup za kuglof, u već ohlađen karamel.

Stavite u drugi, veći pleh, u koji ste sipali hladnu vodu, i pecite na pari 1 sat, na 150-160 stepeni.

Gotov krem karamel ostavite da se ohladi, nemojte ga vaditi iz pleha sa vodom, nakon toga stavite u frižider na jednu noć.

Sledećeg dana okrenite u veliki tanjir i servirajte sa kuglom sladoleda ili šlaga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: