Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)

01/04/2018
"Jedno sigurno znamo, u Panađurištu prave veličanstvene čorbe "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rasol - 1.5 litar
  • ulje - 1 šoljica
  • pirinač - 1 i 1/2 šoljice
  • praziluk - 1 struk
  • čubar - 1 kašičica
  • ljute paprike - po želji suve
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je rasol od kiselog kupusa mnogo kiseo ili previše slan, razredite ga sa vodom. Ako nije dovoljno slan, možete dodati malo soli po ukusu.

Rasol sipajte u šerpu i kad provri dodajte sitno iseckan praziluk.

Nakon toga dodajte oprani pirinač i čubar.

Supu ostavite da vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Kuvajte dok se pirinač ne skuva lepo.

Prilikom serviranja dodatno možete posuti čubarom, sveže samlevenim biberom, a takođe i ljutim i suvim crvenim papričicama, prepečnim na ringli, i posle izmrvljenim u avanu.

Veoma ukusna i lagana čorba, odgovarajuća je za ljude koji drže dijetu za mršavljenje, za olakšavanje i očišećenje nakon obilnog jela za vreme praznika.

Takođe je odlično sredstvo u borbi protiv mamurluka.

Možete je konzumirati i toplu i hladnu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar