bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme od kupusa iz rerne

Sarme od kupusa iz rerne

Potrebitel#182767Potrebitel#182767
Početnik
5111
Sarme od kupusa iz rerne
Fotografije: Potrebitel#182767
1 / 4
31/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Svaki list kiselog kupusa sanja sa se pretvori u ovako ukusnu sarmicu"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • praziluk - 2 struka
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 130 ml
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • čubar - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičice
  • sarme - listovi kiselog kupusa (odvojene tvrde žilice)
  • za preliv
  • ulje - 60 - 70 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk sitno iseckajte i propržite u ulju. Dodajte pirinač i mleveno meso uz neprestano mešanje. Pržite smesu lagano, dodajte oko 300 ml vode i začine.

Ostavite da vri oko 5 minuta, nakon toga skinite sa vatre i ostavite da odstoji dok se ne ohladi i ne zgusne. Na svaki list stavite po jednu supenu kašiku od nadeva.

Uvijene sarme poređajte u pleh i prelijte toplim uljem, u kome ste propržili 1 supenu kašiku brašna i 2 kašičice slatke aleve paprike.

U pleh sipajte vodu, koja treba da pokriva sarme. Pecite na 180 stepeni oko sat i po. Za vreme pečenja dodajte još malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: