Način pripreme
Kupus sitno iseckajte ili narendajte. Posolite ga i dobro ga izgnječite.
U ekspres lonac sipajte polovinu ulja, zagrejte ga i dodajte kupus, paradajz, šećer, piskavicu, origano i biber. Uz neprestano mešanje kuvajte dok kupus ne omekša, a zatim dodajte 2-3 šolje vode (da se pokrije kupus), zatvorite poklopac ekspres lonca i kuvajte oko 20 minuta nakon što proključa.
U drugu duboku šerpu sipajte drugu polovinu ulja i zagrejte ga na slaboj vatri. Upržite u ulju dimljenu alevu papriku, dodajte kupus, promešajte dobro i sve ispasirajte direktno u šerpi.
Ako ima potrebe da krem čorba bude ređa, dodajte kutlačom vodu u kojoj se kuvao kupus.
Zas krutone, hleb nasecite na sitne kockice, sipajte ih u posudu i promešajte ih sa maslinovim uljem, origanom i posolite.
Ugrejte teflonski tiganj, sipajte krutone za čorbu od kupusa i pržite ih dok ne porumene uz neprestano mešanje.
Prilikom serviranja, čorba se ukrašava mirođijom, krutonima, biberom i sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
Pojedite vašu posnu krem čorbu od kupusa sa zadovoljstvom.