Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od kupusa»Posna krem čorba od kupusa

Posna krem čorba od kupusa

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
29698
Posna krem čorba od kupusa
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Obožavamo krem čorbe, a ova od kupusa nas je zaista prijatno iznenadila"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica srednje veličine
  • paradajz - 1 mala teglica, mleven
  • piskavica - 3 - 4 stabljike
  • beli origano - 1 kašičica, suv
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • so - 1 kašika
  • dimljena crvena paprika - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • za krutone
  • hleb - 2 kriške
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli origano - 1 kašičica, suv
  • so - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus sitno iseckajte ili narendajte. Posolite ga i dobro ga izgnječite.

U ekspres lonac sipajte polovinu ulja, zagrejte ga i dodajte kupus, paradajz, šećer, piskavicu, origano i biber. Uz neprestano mešanje kuvajte dok kupus ne omekša, a zatim dodajte 2-3 šolje vode (da se pokrije kupus), zatvorite poklopac ekspres lonca i kuvajte oko 20 minuta nakon što proključa.

U drugu duboku šerpu sipajte drugu polovinu ulja i zagrejte ga na slaboj vatri. Upržite u ulju dimljenu alevu papriku, dodajte kupus, promešajte dobro i sve ispasirajte direktno u šerpi.

Ako ima potrebe da krem čorba bude ređa, dodajte kutlačom vodu u kojoj se kuvao kupus.

Zas krutone, hleb nasecite na sitne kockice, sipajte ih u posudu i promešajte ih sa maslinovim uljem, origanom i posolite.

Ugrejte teflonski tiganj, sipajte krutone za čorbu od kupusa i pržite ih dok ne porumene uz neprestano mešanje.

Prilikom serviranja, čorba se ukrašava mirođijom, krutonima, biberom i sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

Pojedite vašu posnu krem čorbu od kupusa sa zadovoljstvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: