Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kupusa»Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)

Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)

ZoriZori
Guru
8932865k
Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)
Fotografije: Zori
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Jedno sigurno znamo, u Panađurištu prave veličanstvene čorbe"

Potrebni sastojci

  • rasol - 1.5 litar
  • ulje - 1 šoljica
  • pirinač - 1 i 1/2 šoljice
  • praziluk - 1 struk
  • čubar - 1 kašičica
  • ljute paprike - po želji suve
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je rasol od kiselog kupusa mnogo kiseo ili previše slan, razredite ga sa vodom. Ako nije dovoljno slan, možete dodati malo soli po ukusu.

Rasol sipajte u šerpu i kad provri dodajte sitno iseckan praziluk.

Nakon toga dodajte oprani pirinač i čubar.

Supu ostavite da vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Kuvajte dok se pirinač ne skuva lepo.

Prilikom serviranja dodatno možete posuti čubarom, sveže samlevenim biberom, a takođe i ljutim i suvim crvenim papričicama, prepečnim na ringli, i posle izmrvljenim u avanu.

Veoma ukusna i lagana čorba, odgovarajuća je za ljude koji drže dijetu za mršavljenje, za olakšavanje i očišećenje nakon obilnog jela za vreme praznika.

Takođe je odlično sredstvo u borbi protiv mamurluka.

Možete je konzumirati i toplu i hladnu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: