Japanski kuglof

Japanski kuglof
Fotografije: Maria Simova
1 / 8VIDEO
02/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije16
"Da, i u japanu prave kuglof, i neverovatno je dobar, kao njihovi telefoni i automobili"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite sastojke da budu spremni, izmerite i prosejte brašno, ugrejte sveže mleko i u njemu potpuno rastvorite med.

Šećer posebno izmerite, a jaja treba da budu bar 1 sat na sobnoj temperaturi.

Pripremite i kalup u kome ćete peći kolač. Stavite papir za pečenje u pleh, prečnika 22 cm. Uključite rernu na 175 stepeni.

U multirpaktik razbijte jaja, jedno po jedno i uključite na četvrti stepen. U nekoliko puta, sa kratkim pauzama dodajte šećer, ostavite da se muti, dok ne dobijete mekan krem.

Dodajte polovinu mleka sa medom i polovinu brašna, ostavite da se dobro pomeša. Dodajte i preostali deo mleka i meda, i ponovo promešajte.

Smesu sipajte u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje, i stavite kalup u ugrejanu rernu. Pecite tako 10 minuta. Nakon toga smanjite rernu na 160 stepeni i pecite još 30 minuta. Isključite rernu i ostavite pleh još 10 minuta u njoj.

Izvadite pleh i stavite ga na radnu površinu, na rastojanju od 10 cm visine, da izađe višak vazduha iz kolača.

Nakon 5 minuta izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: