Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kapama»Ukusna pileća kapama u đuvečari

Ukusna pileća kapama u đuvečari

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusna pileća kapama u đuvečari
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Stavljate sve u đuvečaru, stavljate u rernu i nakon nekog vremena - hokus-pokus - imate ukusnu pileću kapamu u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • kiseli kupus - 1 glavica, mala
  • krompir - 5 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • biber - po ukusu, mleven
  • biber - 10 komada, u zrnu
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • piskavica - 5 mahuna
  • rasol
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, operite dobro i osušite. Ugrejte ulje u tiganju i pržite meso sa svih strana, dok ne dobije lepu, zlatnu boju.

Isecite malu glavicu luka i belog luka sitno, krompir - na male kockice.

U istoj masti propržite luk i beli luk dok ne omekšaju, dodajte kiseli kupus i pržite oko 5 minuta. Dodajte krompir i pržite oko 5 minuta, na kraju dodajte opran i oceđen pirinač. Pržite kratko i dodajte dve vrste bibera i alevu papriku, promešajte i skinite sa vatre.

Na dno đuveča, namazanog sa malo ulja, stavite polovinu nadeva, odozgo poređajte porcije pilećeg mesa i sminduh. Preko njih rasporedite preostali nadev.

Sipajte rasol u đuvečaru, malo ispod nivoa nadeva, poklopite i stavite u hladnu rernu, i uključite je na 180 stepeni, pecite oko 90 minuta od trenutka kada stavite đuvečaru u rernu.

Najukusniji zimski đuveč!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: