Način pripreme
Isecite pile na porcije, operite dobro i osušite. Ugrejte ulje u tiganju i pržite meso sa svih strana, dok ne dobije lepu, zlatnu boju.
Isecite malu glavicu luka i belog luka sitno, krompir - na male kockice.
U istoj masti propržite luk i beli luk dok ne omekšaju, dodajte kiseli kupus i pržite oko 5 minuta. Dodajte krompir i pržite oko 5 minuta, na kraju dodajte opran i oceđen pirinač. Pržite kratko i dodajte dve vrste bibera i alevu papriku, promešajte i skinite sa vatre.
Na dno đuveča, namazanog sa malo ulja, stavite polovinu nadeva, odozgo poređajte porcije pilećeg mesa i sminduh. Preko njih rasporedite preostali nadev.
Sipajte rasol u đuvečaru, malo ispod nivoa nadeva, poklopite i stavite u hladnu rernu, i uključite je na 180 stepeni, pecite oko 90 minuta od trenutka kada stavite đuvečaru u rernu.
Najukusniji zimski đuveč!