Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Seoske gjuzelme

Seoske gjuzelme

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494133173
Seoske gjuzelme
Fotografije: Mariela Hristova
1 / 2
02/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Nema ništa ukusnije od seoskog, evo i dokaza"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • sirće - 5 - 6 kapljica
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • mast - 1 šolja + još za premazivanje sača
  • sir - izmrvljen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u pleh, napravite udubljenje i u njega sipajte jaja, so, sirće, šećer i rastopljenu mast.

Zamesite testo, relativno tvrdo i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.

Kidajte lopte od testa i razvijte ih odlagijom na pravougaonike, pospite mrvljenim sirom.

Savijte pravougaonike u kovertu i ostavite sa strane, da biste mogli tako da uradite sa svim korama.

Vratite se na prvu kovertu i ponovo je je razvijte. Tako razvijte i ostale.

Ugrejte sač. U njega stavite mast i kad mast počne da cvrči, stavite gjuzelme da se peku dok ne dobiju braon boju sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: