Seoske prlenke

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Seoske prlenke
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Neverovatan recept za seoske prlenke. Kako god da ih garnirate, belim lukom ili kačkavaljem, biće ukusne."

Potrebni sastojci

  • kvasac - ½ kocke svežeg (20 g) ili 1 kesica suvog
  • voda - 350 ml, topla
  • maslinovo ulje - 5 kašika, može i ulje + još za premazivanje
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • brašno - oko 5 šolja, prosejano
  • šarena so
  • beli luk - nekoliko čenova smrvljenih
  • maslac - oko 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvorite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom. Kada se aktivira kvasac, dodajte sve ostale sastojke – preostalu vodu, 5 kašika ulja, so i brašno. Zamesite meko testo i ostavite da nadođe.

Testo podelite na 14-16 loptica.

Oklagijom razvucite male prlenke (pogačice nalik tortiljama, nešto deblje), koje zatim pržite na nauljenom tiganju.

Kada okrenete prlenku na drugu stranu, isprženu stranu premažite smesom maslaca, belog luka i šarene soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: