Torta Troško

Torta Troško
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Ne treba vam povod da biste pripremili tortu Troško, treba vam samo želja i ovaj pravi recept"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 i 1/2 paketa
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • bela čokolada - 200 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šoljica
  • maline - ili jagode, sveže
  • menta - 1 - 2 listića, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Umutite tečnu pavlaku na gust krem, dodajte i kiselu pavlaku.

Pomešajte sve sastojke i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastopite belu čokoladu na pari i dodajte lagano u smesu. Ponovo promešajte.

Ugrejte sveže mleko. Potopite keks u sveže mleko i poređajte jedan red u odgovarajući tanjir.

Namažite kremom. Stavite ponovo red keksa i tako dok ne potrošite sastojke.

Završite tako što namažete tortu kremom.

Ostavite tortu na oko tri sata u frižider, nakon toga pospite mlevenim keksom.

Ukrasite svežim malinama/jagodama/ i listićima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: