Način pripreme
Pomešajte jaje sa vodom i dodajte brašno /ovde je malo pitanje - po receptu treba da je 300 g, ali to je nemoguće za jedno jaje, tako da sam ja koristila 120-150 g brašna). Testo treba da bude mekano i da se ne lepi.
Uvijte ga u streč foliju i ostavite 20-30 minuta da odstoji.
Gotovo testo podelite na dva dela, da bi vam bilo lakše da razvlačite (ako ste iskusni i znate da možete da uspete sa jednom loptom, ne morate da delite testo). Razvijte na tanak list.
Stavite izmrvljen sir u pravu liniju. Uvijte i pritisnite ivice da se zalepi. Isecite rebrastim nožem, tamo gde ste pritisnuli. Prstima napravite udubljenja po celoj ivici i markirajte svaku tašku. Isecite istim nožem po pritisnutim mestima.
Tako uradite dok ne potrošite list testa. Poređajte ih na brašnom posutu radšinu površinu i ostavite dok ne napravite sos.
U šerpi ugrejte malo ulja i propržite alevu papriku. Dodajte brašno i sačekajte nekoliko minuta (pazite da ne zagori). Razredite sa vodom i posolite. Sos treba da bude kao za frikase. Stavite jednu po jednu tašku, pazite da se ne zalepe i sačekajte da se skuvaju (neki ljudi za vreme kuvanja stavljaju vezu mirođije za aromu).
Izmrvite krišku hleba na mnogo fine mrvice i lepo ih ispržite sa jednom supenom kašikom ulja.
U tanjir stavite taške, pospite ih mrvicama hleba, a odozgo mirođijom.