Način pripreme
Kačkavalj isecite na tanke i duge štapiće. Poželjno je da je star i tvrd, ako nemate, možete staviti štapiće u zamrzivač da se stegnu.
Štapiće prvo potopite u smesu od dva jajeta, umućena na penu sa alevom paprikom, biberom i čubrom, nakon toga u prezle, pa u smesu od jaja, ponovo u prezle, i poređajte u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, i namazan uljem.
Pecite oko desetak minuta na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom, u prethodno dobro ugrejanoj rerni na 220 stepeni, a kad budu gotovi, izvadite odmah na ubrus, da bi ostali hrskavi.
Sa sos, umutite kiselo mleko sa majonezom, izgnječenim čenom belog luka, iseckanim orasima, suvom mirođijom i solju po ukusu.
Dodajte oljušten, i sitno iseckan krastavac i lepo promešajte.
Uz svaku porciju pohovanih štapića od kačkavalja, servirajte mlečni sos u posudici.
Prijatno!