Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Seoski paprikaš sa pilećim batacima

Seoski paprikaš sa pilećim batacima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I zato što znamo da je na selu sve ukusnije, spremili smo vam seoski paprikaš sa pilećim batacima"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada (1, 2 kg)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 5 - 6 komada, srednji
  • celer - 2 struka sa listovima
  • koncentrat paradajza - 4 kašike
  • paprika - 2 komada, crvena ili zelena
  • ulje - 100 ml
  • sušeno povrće - 1 - 2 kašike, u prahu
  • peršun - za posipanje
  • brašno - 1 - 1, 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • jabukovo vino - 50 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite šargarepe na četvrtine, a celer na sitne kocke, luk sameljite u blenderu u finu kašicu. Krompir oljuštite i stavite u vodu dok ne dođe vreme da ga dodate u jelo.

2. Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte šargarepe, paprike i celer sa malo solim dok ne omekšaju. nakon toga dodajte samleveni luk. Mešajte oko 3-4 minuta na umerenoj vatri, da ispari voda koju je pustilo povrće i stavite koncentrat od paradajza i jabukovo vino.

3. Promešajte na kratko da ispari i stavite i alevu papriku. Ubrzo stavite batake, dobro očišćene i oprane i nalijte vodu, toliko da prekrije sastojke.

4. Kuvajte 20 minuta i dodajte krompiriće isečene na krupno. Kuvajte još 20 minuta na umerenoj do tihoj vatri ili dok potpuno ne omekšaju i ne budu gotovi meso i krompir.

5. Pred kraj kuvanja dodatno začinite solju, namrvljenom ljutom paprikom, povrćem u prahu i brašnom razmućenim sa malo vode, a pre nego što ga dodate u jelo dodajte i kutlaču bujona, da se ujednače temperature.

6. Ostavite da se zgusne i isključite ringlu, ostavljajući još 5-6 minuta šerpu na njoj. Servirajte jelo vruće, posuto sveže iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: