Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kapama»Kapama od povrća iz rerne

Kapama od povrća iz rerne

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Kapama od povrća iz rerne
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
06/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Da li je kapama od povrća ukusnija od one iz grada Bansko, morate otkriti sami, kad je budete pripremili"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada srednje veličine
  • šargarepa - 2 komada
  • kupus - 500 g, svež
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • peršun - nekoliko strukova
  • čubar - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo krompir i šargarepu, luk - oljuštimo ih, operemo i sečemo na kockice.

U mali duboki pleh stavljamo ulje i isečeno povrće, i malo propržimo. Kad omekša dodajemo sitno iseckan kupus.

Posipamo alevom paprikom i posolimo po ukusu. Sipamo malo vode (oko 200 ml).

Nakon oko 15 minuta, da počne da vri dodajemo ispasiran paradajz. Sipamo još malo vode. Dodajemo iseckan peršun i čubar po ukusu.

Stavljamo pleh u prethodno ugrejanu rernu da se peče dok ne bude gotovo, oko 30 minuta.

Kapama od povrće je skroz posna i možete je servirati i toplu i hladnu.

Jelo je ekonomično, lagano i u njemu nema jakih začina, što je odgovarajuće i za dečiju ishranu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: