Način pripreme
Isecite meso na male komade, operite i osušite. Ugrejte ulje i dodajte meso, pospite biberom po ukusu i pržite dok ne dobije zlatno braon boju, skinite iz posude i stavite na dno pleha.
Isecite šargarepu na kockice, pečurke na kriške, a praziluk i mladi luk krupnije.
Stavite iseckan luk u istu posudu, dodaje maslac, isečen na kockice i dinstajte poklopljene dok ne omekšaju. Na kraju dodajte brašno, paradajz pire i promešajte, na kraju dodajte alevu papriku i ponovo promešajte.
Skinite sa vatre i stavite povrće preko mesa. Očistite glavicu belog luka i dobro operite zajedno sa ljutim paprikama.
Stavite ih u pleh zajedno sa lovorovim listom, sipajte toplu vodu u pleh tako da pokrije meso i povrće.
Posolite jelo po ukusu i promešajte, stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 60 minuta dok ne bude gotovo.