Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne

Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne

ažurirano:
Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Naša omiljena godišnja doba su jesen i zima, zato što nema komaraca i janije su najukusnije."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 40 g
  • mladi luk - 2 veze
  • praziluk - 2 struka
  • pečurke - 250 g, sveže
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 glavica
  • ljute paprike - 2 komada, suve
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male komade, operite i osušite. Ugrejte ulje i dodajte meso, pospite biberom po ukusu i pržite dok ne dobije zlatno braon boju, skinite iz posude i stavite na dno pleha.

Isecite šargarepu na kockice, pečurke na kriške, a praziluk i mladi luk krupnije.

Stavite iseckan luk u istu posudu, dodaje maslac, isečen na kockice i dinstajte poklopljene dok ne omekšaju. Na kraju dodajte brašno, paradajz pire i promešajte, na kraju dodajte alevu papriku i ponovo promešajte.

Skinite sa vatre i stavite povrće preko mesa. Očistite glavicu belog luka i dobro operite zajedno sa ljutim paprikama.

Stavite ih u pleh zajedno sa lovorovim listom, sipajte toplu vodu u pleh tako da pokrije meso i povrće.

Posolite jelo po ukusu i promešajte, stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 60 minuta dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: