Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Dresing za salate»Maslinovo ulje sa bosiljkom i celerom

Maslinovo ulje sa bosiljkom i celerom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celerom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Domaći trikovi za majstore u kuhinji - pogledajte kako se pravi maslinovo ulje sa bosiljkom i celerom"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 300 - 500 ml (kvalitetno)
  • biber - nekoliko zrna
  • celer - svež
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite dobro oprane zelene začine da se dobro osuše. Nakon toga ih, zajedno sa biberom, isipajte u odgovarajuću flašu. Prelijte ih maslinovim uljem, poželjno je da se ono sipa i bude više od začina sa 4 prsta.

Zatvorite flašu i ostavite ga na hladno mesto, da odstoji između 2 i 4 sedmice, a s vremena na vreme proveravajte aromu, da ne bude previše jaka.

Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.

Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama. Međutim, poželjno je da budete pažljivi sa celerom, jer on ima veoma jak miris.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: