Ditalini testenina sa mlevenim mesom i pečenim paprikama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/04/2018
"Takav ukusan miris se širi iz kuhinje, da ne možemo da prestanemo da gutamo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U vreloj vodi skuvajte testeninu, procedite i ohladite tekućom vodom, da se prekine proces kuvanja. Sipajte proceđenu testeninu u pleh malog prečnika.

U tiganju ugrejte ulje i dodajte sitno iseckan luk, i pržite dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i isečene paprike, pržite dok se ne izdrobi mleveno meso.

Dodajte paradajz, isečen na kockice, origano i biber po ukusu, kuvajte dok se ne zgusne. Pospite sitno iseckanim peršunom i skinite sa vatre. Ravnomerno rasporedite smesu preko testenine.

Posebno umutite jaja sa brašnom i sipajte sveže mleko, posolite po ukusu.

Prelijte makarone smesom i prodrmajte pleh, stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni.

Pecite dok ne dobije lepu boju i pospite rendanim kačkavaljem, vratite pleh u rernu i pecite dok se kačkavalj ne rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar