Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Šećerne pogačice sa maslacem

Šećerne pogačice sa maslacem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Šećerne pogačice sa maslacem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Dijete za one, koji još nisu otkrili sreću, koja nam donosi nekoliko pogačica sa šećerom i maslacem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • maslac - 1/2 šolje, rastoplen
  • amonijačna soda - 30 g
  • sirće - 1 supena kašika
  • vanila - 1 supena kašika, ekstrakt
  • kora od limuna - izrendana
  • brašno - 820 - 850 g
  • šećer - 1 šolja, kristal
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi razbijemo jaja i dodajemo šećer.

Za pravljenje pogačica sam koristila mikser.

Dodajemo kiselo mleko i rastopljeni maslac.

U sirćetu rastvaramo amonijačnu sodu i dodajemo je u smesu, takođe i koru od limuna i vaniulu.

Sve to mutimo mikserom, prilikom dodavanja svakog sastojka mikser radi, dok se sastojci dobro ne pomešaju.

Na kraju dodajemo brašno, koristimo nastavak za testo.

Testo oblikujemo rukom, tako da dobijemo meko testo. Gotovo testo delimo na 3 dela. Svaki deo oblikujemo u fitilj.

Fitilj sečemo na komade i svak oblikujemo takođe na fitilj. Potapamo ga u šećer.

Ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: