Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Bubci sa belim sosom od limuna

Bubci sa belim sosom od limuna

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Bubci sa belim sosom od limuna
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ne može biti - toliko je ukusno da treba odmah da ga probate!"

Potrebni sastojci

  • bubci - 500 g
  • luk - 1/2 glavice, crni
  • sok od limuna - 3 kašike
  • kora limuna - 1 kašičica, narendana
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 3 kašike
  • biber
  • so
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bubci se operu i operu i stavljaju se da vru oko 40 miinuta. Za to vreme isecite i propržite luk u ulju.

Kad počne da mekša ili da menja boju dodajte i skuvane bubce dok ih mešate nekoliko puta i dodajte brašno, prethodno umućeno u kašu s malo vode.

Brzo promešajte da se ne stvore grudvice i pažljivo dodajte 300 ml od bujona u kome su se kuvali bubci, sok od limuna i začini.

Servirajte jelo posuto svežim peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: