Čokoladni đevreci za Božić

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
12/04/2018
"Sjajni đevreci koje jedemo najviše za Božić, ali ne samo tad "
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano219
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 60 ml, za kvasac
  • so - veliki prstohvat
  • šećer - 50 g
  • maslac - 100 g
  • brašno - 700 g
  • tečna čokolada - 150 g
  • žumanca - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se namrvi u hladnoj vodi sa jednom kašikom šećera i ostavlja da naraste 10 minuta. Sipa se u sredinu brašna prosejanog u posudu za pečenje. Dodaju se ostali sastojci i zamesi se srednje meko testo. Narasta na toplom 40 minuta.

Podeli se na 8-9 delova, oforme se loptice. Svaka se razvija u malu okruglu koru i maže se samo u sredini sa jednom kašičicom čokolade.

Krajevi se sakupe kao mašnica. Pažljivo se razvija u elipsu veličine jedne pedlje, iseče se na lente ali ne do krajeva i uvija se u rolnu, a posle se dva kraja uvežu kao đevrek.

Tako se oblikuju svi čokoladni đevreci i poređaju u posudu za pečenje preko papira za pečenje. Ostavljaju se 15 minuta da odstoji testo, mažu se umućenim žumancem sa malo ulja.

Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatasti. Ukusni su kako topli tako i hladni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar