Način pripreme
Prosejte brašno. U udubljenje u brašnu stavite jaje, 1 kašiku ulja i 1/2 kašičice soli. U toplu vodu stavite kvasac i razmutite ga. Zatim ga ostavite na toplo, da se aktivira. Kvascu dodajte 1 kašiku brašna i šećer i promešajte.
Kada kvasac naraste, sipajte ga u udubljenje u brašnu. Zamesite meko testo, da vam se ne lepi po prstima. Prebacite ga na nabrašnjenu površinu. Ostavite testo na toplo mesto da naraste pokriveno krpom oko 50 minuta.
Kada testo naraste, podelite ga na jednake delove. Napravite lopte, oko 10 komada, pa ih poređajte. Od njih napravite fitilje. Kada ih pravite, onda ih uvijajte.
Spojite krajeve svakog fitilja. Dobićete male đevreke.
Stavite papir za pečenje u tepsiju, gde ćete peći đevreke. Poređajte ih, tako da ima mesta među njima.
Neka narastu 10-15 minuta. Umutite žumance sa uljem i đevreke premažite četkicom. Preko posipajte susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumene.